Εάν η ιστοσελίδα σας είναι σε Joomla 2.5 συνιστάται να αναβαθμιστεί σε Joomla 3.x λόγω πολλαπλών προβλημάτων ασφάλειας καθώς και συνολικής απόδοσης της ιστοσελίδα σας.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για αναβάθμιση αλλά για μεταφορά από μια παλαιότερη έκδοση σε μια νέα. Η μεταφορά (migration) όμως, θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και από έμπειρους επαγγελματίες, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απώλειας δεδομένων ή ακόμα και να θέσει την ιστοσελίδα σας εκτός λειτουργίας.

Στην υπηρεσία αναβάθμισης Joomla συμπεριλαμβάνοντα τα εξής: η αναβάθμιση του παλιού σας site, η αναβάθμιση των επεκτάσεων (components/modules/plugins) ή αναλαμβάνουμε την ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό των επεκτάσεων. Ουσιαστικά η νέα αναβαθμισμένη έκδοση είναι ένα πιστό αντίγραφο της παλιάς ιστοσελίδας ενώ,  εφόσον το επιλέξετε, μπορεί επίσης να γίνει mobile friendly.

Έχουμε αναβαθμίσει με επιτυχία έναν εντυπωσιακό αριθμό ιστοσελίδων. Άλλες μικρές και άλλες με μερικές χιλιάδες υποσέλιδες. Η αναβάθμιση Joomla είναι τις περισσότερες φορές τόσο πιστή αντιγραφή που οι διαχειριστές το καταλαβαίνουν μόνο όταν επισκεφτούν τον πίνακα διαχείρισης.

Πώς κάνουμε αναβάθμηση joomla σε μια ιστοσελίδα;

Παρακάτω περιγράφεταιμια τυπική ροή εργασίας για την μεταφορά (Migration):

 1. Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας (backup) του Joomla:

  Παρά το γεγονός ότι δεν δουλεύουμε στην ενεργή ιστοσελίδα, αλλά σε μία σελίδα παράλληλα με αυτή, δημιουργούμε ένα αντίγραφο ασφαλείας της αρχικής ιστοσελίδας.

 2. Μεταφορά των επεκτάσεων (extensions):

  Συμπεριλαμβανομένων των templates, components, modules και των plugins. Επίσης δημιουργούμε εκ νέου επεκτάσεις που δεν υπάρχουν πια ή όσες είχαν δημιουργηθεί custom γιατη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

 3. Μεταφορά των δεδομένων:

  Τα δεδομένα μπορεί να είναι οι πληροφορίες των χρηστών, τα άρθρα, τα μενού, οι ρυθμίσεις των modules κλπ.Εμείς μεταφέρουμε αυτά τα δεδομένα, ενώ μελετάμε τυχόν αλλαγές στην υποδομή της βάσης δεδομένων, στη νέα ιστοσελίδα.

 4. Τεστ της ιστοσελίδας:

  Παρόλο που υπάρχει συνεχής έλεγχος της ιστοσελίδας καθ 'όλη τη διαδικασία αναβάθμισης, κάνουμε μια τελική δοκιμή μετά την ολοκλήρωση. Η δοκιμή αυτή μας επιτρέπει να διορθώσουμε αυτά τα μικρά σφάλματα που ίσως χάσαμε, όσο εργαζόμασταν στην ιστοσελίδα σας.

 5. Αντικατάσταση του website:

  Μεταφέρουμε το παλιό σας website σε έναν υποφάκελο, ώστε να έχετε πρόσβαση, και ύστερα στη θέση του μεταφέρουμε το νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα.

 Τι χρειάζεται για να γίνει μια αναβάθμιση joomla;

Για να αναβαθμίσουμε την ιστοσελίδα σας, θα χρειαστούμε στοιχεία που αφορούν τη φιλοξενία ιστοσελίδας (username και password) αλλά και τα στοιχεία σύνδεσης στη διαχείριση του site.

Πόσο σύντομα μπορεί να ξεκινήσει η αναβάθμηση;

Μετά την περιήγηση που κάνουμε στην ιστοσελίδα σας και αφού έχουμε συμφωνήσει στο ποιά σημεία θα αναβαθμιστούν. Γίνεται μια εκτίμηση χρόνου και κόστους. Αφού συμφωνήσουμε, ορίζουμε την ημερομηνία αναβάθμισης. Συνήθως οι μικρές ιστοσελίδες χρειάζονται 3 - 4 εργάσιμες ημέρες.

Κόστος αναβάθμισης σε νεότερη έκδοση

Παρά το γεγονός ότι εφαρμόζουμε την ίδια διαδικασία για τις μικρές και μεγάλες ιστοσελίδες, κάθε site έχει την δική του ιδιαιτερότητα και πολυπλοκότητα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για τη δική σας ιστοσελίδα.

Τα social media (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), συνιστούν το πιο ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της ιστοσελίδας σας καθώς έχουν σχεδόν ταυτιστεί με τη χρήση του διαδικτύου. Στη netcorner, αξιοποιούμε αυτές τις ψηφιακές κοινωνίες όπου άτομα με κοινά ενδιαφέροντα ή έστω κάτι κοινό, συνδέονται μεταξύ τους και επικοινωνούν.

Το social media marketing είναι η νέα, αναπτυσσόμενη πραγματικότητα στο χώρο της διαφήμισης και στη netcorner γνωρίζουμε με ποιους τρόπους να το χρησιμοποιούμε σωστά και προς όφελος σας. Ορισμένα μόνο από τα πλεονεκτήματα είναι τα ακόλουθα:

 • Η επιχείρησή σας γίνεται ενεργή στα socialmedia και περισσότερο άνθρωποι μιλούν για αυτή
 • Η προώθηση και οποιοδήποτε νέο αφορά τα προϊόντα σας γίνεται άμεσα
 • Άμεση επαφή με τους πελάτες και ισχυρή εξυπηρέτηση τους
 • Χαμηλό κόστος διαφήμισης
 • Λειτουργεί επικουρικά στο παραδοσιακό marketing που γνωρίζατε ως τώρα
 • Συνεχής εύρεση νέου κοινού

Domain names

Τι είναι το domain name;

Όνομα διαδικτύου (στα αγγλικά domain name) είναι ένας περιορισμένος τομέας των διεθνών πόρων ονοματοδοσίας διαδικτύου ο οποίος εκχωρείται για αποκλειστική χρήση σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Το όνομα αυτό πάντα προσδιορίζεται περαιτέρω από μία κατάληξη που χαρακτηρίζει κατά κάποιο τρόπο την "περιοχή" του δικτύου στην οποία ανήκει (για παράδειγμα το .gr είναι η κατάληξη για τα Ελληνικά domain names. Το όνομα διαδικτύου δεν ανήκει στο πρόσωπο που του έχει εκχωρηθεί αλλά έχει μόνο την αποκλειστική δυνατότητα χρήσης του για όσο διάστημα έχει καταβάλλει τα τέλη κατοχύρωσης.

Τι σημαίνει να καταχωρήσω ένα domain name;

Η κατοχύρωση ενός domain αποτελεί την δέσμευση του ονόματος στο internet που μπορεί να γίνει από ένα φυσικό άτομο ή στο όνομα κάποιας επιχείρησης. Η περίοδος κατοχύρωσης και ανανέωσης αυτή την στιγμή είναι ορισμένη στα 2 χρόνια.

Τι είναι το Domain Naming System (DNS);

Το Domain Name System ή DNS είναι ένα σύστημα με το οποίο αντιστοιχίζονται οι διευθύνσεις IP σε Domain Names και επιτρέπει την ανεύρεση ενός διακομιστή (server) με βάση το όνομά του. Ο διακομιστής μπορεί να υποστηρίζει έναν αριθμό από υπηρεσίες, όπως http, ftp, smtp κλπ., δίνοντας μας τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε μια ιστοσελίδα(http), σε μια αποθήκη αρχείων(ftp), η να πάρουμε το mail μας(pop). Έτσι είναι ευκολότερο να θυμόμαστε την ιστοσελίδα www.google.gr παρά τη διεύθυνση 12.03.66.142

Web hosting

Τι σημαίνει φιλοξενία ιστοσελίδας (Web hosting);

Η φιλοξενία ιστοσελίδων (web hosting) είναι ένα είδος διαδικτυακής υπηρεσίας που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς αναρτημένη στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνεται με το κόστος του ανάλογου εξοπλισμού (π.χ. server) ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων και εύρους σύνδεσης (bandwidth).

Γιατί χρειάζομαι φιλοξενία ιστοσελίδας;

Η φιλοξενία (web hosting) είναι απαραίτητη για την λειτουργία της σελίδας σας 24ώρες το 24ωρο ώστε να είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε χρήστη. Τα μηχανήματα στα οποία γίνεται το hosting είναι ειδικοί υπολογιστές μεγάλης ισχύος (servers) ικανοί να αντεπεξέλθουν σε μεγάλο αριθμό χρηστών που θα επισκέπτονται την σελίδα σας.

Ανάπτυξη Ιστοσελίδων

Τι σημαίνει δυναμικό site και CMS;

Η διαχείριση περιεχομένου (CMS) περιλαμβάνει την ανανέωση του υλικού μίας ιστοσελίδας με την χρήση ειδικού συστήματος back-end, που επιτρέπει παράλληλα και την πλήρη παρακολούθηση του από την δημιουργία μέχρι και τη δημοσίευση. Με την βοήθεια του CMS επιτυγχάνεται η διαχείριση των κύριων στοιχείων της ιστοσελίδας που περιλαμβάνουν:

 • Κείμενα και φωτογραφικό υλικό
 • Άρθρα και θεματικές κατηγορίες
 • Αρχεία πολυμέσων (video, αρχεία ήχου κτλ)
 • Καταλόγους προϊόντων
 • Ομάδες και χρήστες του συστήματος

Η μεταφορά του ιστότοπου σας στο netcorner.eu είναι απλή διαδικασία, αρκεί να τηρήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλέξτε το πακέτο που σας ενδιαφέρει στο netcorner.eu και κάντε εγγραφή.
 2. Πάρτε αντίγραφα όλων των αρχείων του ιστότοπού σας και όλων των βάσεων δεδομένων σας και κατεβάστε τα στον υπολογιστή σας.
 3. Ανεβάστε τα αρχεία που πήρατε αντίγραφα, με FTP η με το cpanel (File Manager) στον νέο σας λογαριασμό στο netcorner.eu
 4. Δημιουργήστε τις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων με το cpanel (MySQL® Database Wizard) και ανεβάστε τα αντίγραφα των βάσεων δεδομένων σας.
 5. Μέσα από το cpanel (Email Accounts) δημιουργήσετε τα email accounts που χρησιμοποιείτε.
 6. Αλλάξτε τους name servers του domain name σας και βάλτε αυτούς που σας έχουμε στείλει στο email με τα στοιχεία διαχείρισης του πακέτου hosting που έχετε επιλέξει.(Τους nameservers θα τους αλλάξετε μέσα από το Control Panel της εταιρίας στην οποία έχετε κατοχυρώσει το domain name σας). Η αλλαγή των nameserver θα χρειαστεί 4-48 ώρες για να ενημερωθεί και να αρχίσει αρχίσει να ανοίγει ο ιστότοπός σας από τους servers του netcorner.eu. Στο διάστημα αυτό ο ιστότοπός σας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά από τον παλιό server.
  *ΠΡΟΣΟΧΗ*
  Μην ακυρώσετε τον λογαριασμό σας στην προηγούμενη εταιρία hosting που βρίσκεται τώρα ο ιστότοπός σας, έως ότου ολοκληρωθεί η μεταφορά στο netcorner.eu.Τέλος, σας ενημερώσουμε πως το Τμήμα Υποστήριξης του netcorner.eu μπορεί να αναλάβει την διαδικασία μεταφοράς του Ιστότοπού σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Κιν. 6985560510 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος

Προσφορά

Με κάθε κατασκευή ιστοσελίδας προσφέρεται δωρεάν καταχώρηση domain name, τεχνική υποστήριξη και φιλοξενία για ένα έτος.

korras
© 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By netcorner.eu

Please publish modules in offcanvas position.